Een totale misrekening

Ja, ik heb het geprobeerd.  Tegen het advies in van de deskundigen, toch er voor gaan.  En ja, ik heb de afgelopen nacht slecht geslapen, en ja ik had een spanning in mijn borst, en ja mijn hoofd heeft geen moment opgehouden met malen.  U ziet en leest ik ben een eigenwijze donder, vergeeft u mij tevens mijn ongewone taalgebruik.  Op dit moment ben ik de volledige controle kwijt over mijn leven, maar eerlijkheidshalve moet ik daaraan toevoegen dat dit voor alle aardbewoners geldt.  Het verschil zit hem er in, dat ik voor mijn gevoel nog een beetje kon aansturen op, maar ook dat was slechts een vals ingebeelde illusie.

Vanmorgen had ik mij er toe gedwongen weer naar mijn werk te gaan, het kostte mij ontzettend veel moeite maar ik had mijn zinnen daarop gezet.  De hele rit er naar toe heb ik geprobeerd, in het kader van mindfullness, mijn gedachten bij een ander ding te houden.  Tot zover mag ik spreken van een geslaagde dag, toen ik aankwam bij de hal werd ik dusdanig op de proef gesteld dat mijn mind in één keer full was van heel iets anders.  Hier wil ik niet op de details ingaan, maar geloof me het was nog erger dan ik in mijn pijnlijkste verbeelding vooraf had kunnen bedenken.  Doordat ik vaker bij andere bedrijven ben begonnen te werken, heb ik enige ervaring met iets wat je zou kunnen noemen als chaos.  Kortom, ik ben naar buiten gerend, in mijn auto gesprongen en zelfs, geheel tegen mijn vaste gewoonte in, de eerste paar meters zonder autogordel weggereden.  Mijn hoofd was volledig op hol geslagen en mijn hart, als ik dat zo mag noemen, bonkte als een op hol geslagen dieselmotor in mijn borstkas.

Het is mij nog nooit eerder overkomen dat ik zo heftig reageerde op een voor mij ongewenste situatie.  Tot voor een half jaar geleden zou ik gelachen hebben om dit soort zaken, mijn schouders opgetrokken hebben en er gewoon met hart en ziel voor gegaan zijn.  Ik kan mij verschikkelijk opwinden en kwaad maken dat dit me nu niet meer lukt, wat is er met mij aan de hand ?  Er is niks wat ik liever wil dan weer te mogen meedraaien in de maatschappij, wat doe ik verkeerd ?  Nog op de terugweg heb ik een afspraak gemaakt met de huisarts, afgelopen week hebben wij al even met elkaar gesproken.  En ja, hij was één van degenen die mij dringend adviseerde maar vooral kalm aan te doen.  En laat dat nou net mijn bedoeling vanmorgen zijn geweest.  Kalm aan geheel vrijblijvend een poging doen om weer in actie te komen.  Het is mij mislukt, ik kon niet voldoende energie waar dan ook vandaan halen om door te zetten.

Volgens mijn huisarts, zat die kans er in een behoorlijke kans zelfs.  Achteraf gezien een verkeerde inschatting van mij, maar hij voegde er wel aan toe dat ik nu het duidelijke bewijs heb gekregen dat ik er nog niet klaar voor ben.  Hoe lang gaat deze geschiedenis nog duren, het is natuurlijk geen geschiedenis aangezien het nog niet geschieden is.  Steeds zal ik blijven proberen mijn goede humeur niet te verliezen, helaas heb ik vanmorgen al twee keer met natte ogen zitten praten.  Wat ben ik nou voor een slapjanus, ik kon altijd de hele wereld aan.  Nooit zou er iemand komen die mij op andere gedachten zou kunnen brengen, als ik ergens in geloofde dan ging ik er voor.  Maar nu, nu voelt het zo zinloos.

Op de terugweg van de plaatselijke super, waar ik onze voorraad koffiebonen met twee zakken weer op het gewenste nivo heb gebracht ( ze waren deze week in de aanbieding ) kwam ik langs onze favoriete snackbar.  Mijn zeer gewaardeerde vriendin, en samen met haar man eigenaar, van deze excellente patatzaak was net bezig het terras weer in te richten.  Ik ben even gestopt om een praatje te maken, toen schoot ik zomaar ineens vol.  “ Het geeft niet “, zei Trijnie.  Op dat moment dacht ik daar anders over, ik kan haar alleen maar bedanken.  Zoals ik zoveel mensen persoonlijk zou willen bedanken.

Misschien dat ik soms een beetje tever ga in mijn schrijfseltjes, vergeef het deze ouwe lul.  Hij denkt en gelooft dat hij daar goed aan doet.  En geloof me maar, hij bedoeld het echt vanuit zijn hart persoonlijk ken ik hem een beetje, zo’n zesenvijftig jaar.  Bij volledig geestvermogen iets minder lang, maar dat lag dan weer aan hem.  Best grappig, over jezelf schrijven als in de derde persoon.  Zo bouw je toch een stukje afstand in.  Misschien zit het leven wel zo in elkaar, een kleine of desgewenst iets grotere, distantie in acht nemen.

Als je met je neus tegen de spiegel gedrukt staat, kun je slecht zien of je haar wel goed zit ( in het geval dat er gesproken kan worden over de aanwezigheid van enige haargroei op de schedel, voor mij dus ook hier geen reden om te kijken )  Afstand nemen, tijd nemen en de zaken tot rust laten komen.  Of zoals de huisarts vanmorgen zei, “ Wachten tot al het opgewaaide stof weer is teruggekeerd naar de bodem “.  Moet het natuurlijk niet meteen weer gaan stormen.

Hopende u hiermee weer voldoende te hebben bijgepraat, verblijf ik hoogachtend ( en met voor zover ik kan inschatten mijn volle verstand ) etc. etc. etc.

Advertenties

4 gedachtes over “Een totale misrekening

 1. Moi Peter,

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet al je schrijsels even goed lees, maar ik wil nu toch graag even reageren.
  Het helpt jou blijkbaar om te schrijven, het is mooi om te lezen en ik hoop en vertrouw dat het je meehelpt in het vinden van rust, herstel en ook geluk.
  Vergeet vooral niet te genieten van het leven met al zn hobbels en dalen,
  We blijven je volgen en in je geloven!
  Liefs en groet voor jou en de jouwen van Mariëtte (en ook van Jan)

  Like

 2. Hoi Peter ff reageren ! Kan me goed voorstellen dat het erg tegen viel als je vol enthousiasme weer even op je werk wil kijken! Maar dus ….nog niet zo ver!! Komt vast goed geef het de tijd en geniet van alle dingen die je wel weer kunt doen! Het is ook niet zo maar iets wat je hebt meegemaakt en nog mee maakt! Heb vertrouwen het gaat goed komen!👍💪😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s