Vallende bank en bijna schepen

De zitbank die Jiska mijn jongste dochter wilde verkopen staat nu beneden in de schuur.  Via de trap was het toch een probleem geworden, vreemd eigenlijk want indertijd is hij wel langs die weg naar boven gebracht.  Er werd de toevlucht genomen tot het balkon waar, nu achteraf bekeken als gunstig te beschouwen, met de laatste storm één kant van het hekje was afgewaaid.  Niets ernstig alleen een beetje extra werk, ik had het geheel nog niet vastgezet het stond er nog los op.  Nu ligt een gedeelte dus beneden op de veranda, maar ook dat is dan weer van minder onderhevig belang.  Aangezien, om de bank een verdieping lager te verkrijgen de buitentafel was verplaatst alleen stond één van de poten nu niet boven een draagbalk van de veranda maar slechts gedragen door een vloerplank.  Dit dan tot het moment waarop de bank van het balkon naar beneden kwam met iets meer snelheid dan de jongens op hadden gerekend.

Ik was nog boven om de schuifpuideur weer te sluiten toen er een vrij harde knal mijn oren bereikte.  Ja, nu moet ik naast het herstellen van het balkonhekje ook een plank van de veranda vervangen.  Gelukkig geen gewonden zullen we maar zeggen, alleen zat de schrik er wel een beetje in.  De reden dat ik dit hier nu schrijf ?  Ach mijn schoonzoon heeft mij daar subtiel drie keer al naar gevraagd, of ik dit zou verwerken in mijn dagelijks stukje.  En ik kan zo slecht nee zeggen, vandaar dus.

Vandaag ben ik wel weer even in mijn schuur bezig geweest, geen tilwerk of andere lichamelijk zware activiteiten.  Dat is mij niet geoorloofd.  Niet van het ziekenhuis maar vooral van mijn vrouw en dochter.  En al heeft het ziekenhuis niet veel zicht op mijn bezigheden, mijn vrouw en dochter des te meer.  Ik heb mij alleen bezig gehouden met lichte werkzaamheden betreffende het maken van een commode, dit in goede samenwerking met mijn al eerder eens genoemde schoonzoon.  Ja, precies diegene die toen wij op Holte nog buren van elkaar waren met oud en nieuw de zandbak van mijn kinderen heeft weggesleept.  Daar heb ik hem al twee keer in een St.Klaas gedicht lichtjes aan herinnerd, ik ben nou eenmaal niet het type dat te pas en te onpas oude koeien uit de sloot haalt.  Nee, alleen maar op pakjesavond, dat is ruim voldoende.

Mijn kadootje is trouwens vandaag ook gekomen, wat een verwennerij al heb ik het dan zelf betaald.  Het is een schaalmodel van The Bounty, het schip dat bekend staat om zijn muiterij.  Een houten bouwpakket.  Als je zoals ik altijd bezig bent en nu ineens weinig aan kunt, lichamelijk wel te verstaan.  Dan is het misschien leuk om iets kleins te gaan maken waarbij ik gewoon kan blijven zitten.  Vele jaren geleden, heel vele jaren geleden, heb ik eens een soortgelijk bouwsel vervaardigd, een Spaans jacht.  Ongeveer zeven jaar heeft dat project geduurd, zo af en toe pakte ik het eens op.  Nadat ik het had afgerond heb ik een andere boot uitgezocht om ook deze tot een goed eind te brengen.  Ook een houten schaalmodel van The Bounty.  Deze had ik in zijn geheel aangeschaft inclusief alle beslag, dat in een apparte doos werd geleverd.  Daarnaast had ik ook alle verf erbij gekocht, de totale kosten lagen toen rond de zeshonderd gulden.  Dapper ben ik er toen aan begonnen, en nog steeds ligt deze te wachten op een vervolg traject.

U ziet dat ik best wel weet aan te pakken, alleen komt er soms wel eens iets tussendoor.  Het geeft mij altijd een goed gevoel dat er nog zaken op mij liggen te wachten, dus ik moet nog wel een paar jaar mee.  Daarnaast heb ik nog heel veel ideeën in mijn hoofd, zoals daar zijn de houten buitenlampen, de vogelvoederhuisjes, de hondemanden en wat er verder allemaal te bedenken is om van hout en aanverwante materialen te maken.  Helaas is dat geen garantie op een lang leven, dat gezond laat ik hier maar even achterwege. Maar placht men niet vaak te zeggen, “ Krakende wagens, lopen het langst “.  Dus laat mij maar een beetje gekraakt worden, dat lange lopen zit er sowieso al een tijdje niet in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s