Mag ik wat bestellen ?

Dat was wederom een ritje naar het mooie Emmen, dit keer heb ik zelf gereden zowel heen als terug.  Helaas moet ik nu wel weer toegeven dat dat misschien toch weer iets te dapper van mij is geweest, maar goed ik heb het wel volbracht.  Nadat we ons, zoals afgesproken, hadden gemeld bij de afdeling urologie werden we zonder tussenkomst van de wachtkamer direct te woord gestaan door mevrouw Boertien.  Een hele vriendelijke meelevende dame die alle tijd neemt om ons te woord te staan en mij aan een klein onderzoekje te onderwerpt.  Zo aan de buitenkant waren er niet de tekenen te zien wat zou wijzen op bloeduitstortingen of ander soort van ongerieflijkheden.  Ook de plek die al eerder door de biopsie gehavend en sindsdien pijnlijk was gebleven, niet als broos of van buiten gezien geïrriteerd leek.

Ik mocht mijn plasje daar in een klein potje doen en dat staat nu ergens daar in het laboratorium op zogeheten kweek.  Maar het lag toch het meest voor de hand dat ik nog maar een tijdje met de pijnstillers moest doorgaan.  In het filmpje dat daar in de wachtkamer op de afdeling urologie op een groot beeldscherm te zien is, lijkt de operatie voor het verwijderen van de prostaat iets vrij overzichtelijks.  Zij legde ons nu uit dat de prostaat aan alle zijden moet worden losgesneden van de omliggende weefsels.  Ook de al eerder genoemde zes millimeter die niet schoon was, bleek maar een klein gedeelte te zijn van het gehele snijoppervlak.  Wat aan mijn onderlichaam niet te zien is, blijkt aan de binnenzijde één groot gebied te zijn waar van alles is gebeurd.  Toch een vrij zware operatie dus.  Natuurlijk wist ik dat wel, maar nu zij het zo helder heeft uitgelegd en daar ruim voldoende tijd voor nam, is het mij toch wat duidelijker geworden.

Dus toch maar weer begonnen met de tabletten, ik heb de keuze uiteraard maar alles beter dan steeds die vervelende en regelmatig wat ergere pijn te hebben.  Geen enkele reden om me dat zelf aan te doen.  Mocht het zo zijn dat er toch sprake is van enige vorm van ontsteking hetzij aan mijn blaas danwel aan de urinewegen, die dus met het verwijderen van mijn prostaat een stuk korter is geworden, mocht dat zo zijn dan kregen we daar wel bericht van.  En nee, die kleine tabletjes die zo goed tegen de pijn hielpen, nee dat kon ik beter maar vergeten.  Of het moest al zo pijnlijk worden dat het niet te houden was, geen morfine dus.  Helaas het werkte zo goed en snel, en zelfs een beetje geestverruimend.  Dan maar een glaasje spiritueus vocht, of anderzijds geestrijke vloeibare versnapering.  Baat het niet dan is het in elk geval lekker om weg te klokken en helemaal in combinatie met een kleine hartigheid.  Maar misschien draaf ik nu een beetje door.

Voordat we ons weer naar huis begaven hebben we nog een kleine versnapering tot ons genomen in de vorm van een cappuccino met een gebakje bij de altijd gezellige uitspanning, “ Brownies en Downies “.  In eerste instantie zag ik deze vorm van restaurants niet echt zitten, maar daar ben ik helemaal op teruggekomen.  Het is elke keer weer een feest.  Respect voor allen die daar werken, het zijn helden in mijn ogen.  Dit zul je mij nooit horen zeggen van een zaak als ik noem maar Ikea, maar dat zou een heel ander verhaal worden waar ik u nu niet mee wil opzadelen.  Mijn kadootje wat ik gisteren besteld had en wat heel misschien vandaag al bezorgd had kunnen worden is, zoals u uit de voorgaande zinsbouw al kunt interpreteren, niet gekomen.

Ach geduld is iets waar ik veel van heb de laatste tijd, en mijn vader maakte regelmatig gebruik van de slogan, “ Bezit van de zaak, einde van ‘t vermaak “.  Nou kan het ook zijn dat hij deze voorbarige conclusie vaak in stelling bracht om maar te voorkomen iets te moeten betalen voor zijn kinderen waarvan hij de grond niet zag.  Meer in het kader dus van de te verwachten zinloze gelduitgave.  Wat mij dan steevast weer doet denken aan alle onzinaankopen die hij op latere leeftijd plachtte te doen, van een schemerlamp die ging branden zodra je deze met je vingers aanraakte tot een klein plastic tafelklokje waar allerlei soorten vogelgeluiden mee ten gehore konden worden gebracht.  En dan heb ik het nog niet eens over al de pakjes die na enkele dagen weer retour werden gestuurd.   Waarschijnlijk omdat bleek, dat eenmaal bezit van het bezorgde het je toch niet zoveel vreugde bezorgde.  He, waar heb ik dat vaker gehoord ?

De pijnstillers doen toch hun werk, ik voel me nu beter.  Hopen dat het toch langzamerhand de goede kant op mag gaan, en al is het niet altijd merkbaar toch weet ik dat ik gedragen wordt.  Ik moet me alleen maar laten dragen, en niet altijd zelf persee willen lopen danwel achter het stuur gaan zitten, sorry Gea.

Advertenties

Een gedachte over “Mag ik wat bestellen ?

  1. Dat het langzamerhand de goede kant opgaat. …hopen wij natuurlijk ook van harte met jullie!!!! Blijven aan jullie denken…ook in ons gebed…veel liefs❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s