Klein tegen de pijn

Zo langzamerhand begint het toch vervelend te worden, het ligt niet in mijn aard te gaan zeuren of bij de pakken neer te gaan zitten, maar toch.  Ik ben mij er zeer van bewust dat het tijd nodig heeft, en daar heb ik ook niet veel moeite mee.  Maar als je drie dagen achter elkaar met een, dan weer zeurende dan weer wat heftiger, pijn rondloopt of in mijn meeste gevallen zit, dan ben je er wel eens helemaal klaar mee.  Mijn vader plachte vroeger altijd te zeggen, “ Er zijn altijd mensen die het erger hebben “.  Ja natuurlijk is dat ook zo, je zult mij ook niet zo snel horen klagen, maar ik ben en blijf nu eenmaal een mens met al zijn goed ( geprobeerde ) kanten en al zijn slechte.

Nu heb ik meer dan ooit tijd om over veel gebeurde dingen en zaken die mij zijn overkomen danwel in mijn hele leven kennis van heb mogen nemen na te denken.  Ik weet niet hoe dat bij een ander gaat maar bij mij komen dan best veel dingen voorbij, ik zal u het grootste gros hier besparen. Want ik geloof dat ik al veel voorvallen en belevenissen heb opgeschreven, en misschien moet ik hier maar weer mee stoppen.  Laat het mij maar weten, zei een Twents cabaretier niet in één van zijn voorstellingen, “ Schrijven is schrappen “.  En waarom de moeite nemen te schrappen als er niet geschreven wordt.  Ik vind het leuk en aardig om te doen, maar als anderen daar anders over denken . . .

Toen wij de laatste keer in het ziekenhuis waren voor de achteraf wat tegenvallende uitslag, toen hebben we het ook gehad over de pijnstillers.  Ik mocht vier keer per dag twee tabletjes innemen om op die wijze een zogeheten . . . nou kan ik niet op die term komen, in elk geval gaat het erom de pijn niet zover te laten komen dat het te pijnlijk wordt.  Altijd al ben ik zeer terughoudend geweest met geneesmiddelen, als het niet nodig is dan gebruik ik ze liever niet.  Kom je natuurlijk meteen met de vraag wanneer het dan nodig is, wat op zich een zeer juiste vraag is.  Ieder zal hier een eigen antwoord op hebben, net als met geluk.  Wat is geluk ?

In een gedicht heb ik daar eens over geschreven dat het voor de één een goeie baan, een ander veel geld, gezondheid voor velen en een enkeling gewoon een fles wijn en een droge slaapplek voor de nacht.  Zo is het denk ik ook met pijn, zelfs als het zeurderig is kan het als het meerdere dagen aanhoudt bijna ondragelijk worden.  Zover wil ik niet gaan, maar ik was er na drie dagen wel een beetje door.  Naast de eerder genoemde “ vier keer per dag twee tabletjes “, hadden ze mij ook andere medicatie voorgeschreven, hiervan mocht ik één tot zes per dag gebruiken.  Bij het laatste gesprek heb ik, omdat deze qua vorm kleiner waren en ik met eentje innemen mij al behoorlijk beter voelde, heb ik gevraagd of ik daar nog wat van zou kunnen krijgen.  In eerste instantie had ik er tien gekregen en ik had er toen nog zes over.  Maar je weet maar nooit, en ik ben van nature een persoon die de zaakjes goed voor elkaar wil hebben, hier kom ik trouwens misschien later nog wel eens op terug.

Nadat ik de naam van het goedje had genoemd trok de uroloog met zijn wenkbrouwen, dat vind ik altijd een slecht voorteken als iemand met zijn wenkbrouwen trekt.  Gea doet dat ook altijd als ze het niet eens is met iets, en met name dan wanneer ze dat ook echt meent en vooral duidelijk wil maken.  Wat bleek de kleine tabletjes waren niets anders dan morfine, ik begreep ook meteen waarom deze zo goed de klachten verdreven en zo lekker snel werkten.  Nee, daar moest ik maar niet teveel van gebruiken, dat was alleen maar om dan in te nemen als de andere medicatie niet voldoende was.  Ik verbaasde mij erover dat het ons niet van te voren was verteld, maar misschien is het ons toen ontglipt in de hoeveelheid informatie die je bij zo’n soort gesprek over je heen krijgt.  Vanmorgen heb ik toch nog maar eentje geslikt, en een hele morgen geen pijn is best wel een zegen.  Nu heb ik nog drie over, we zullen zien.

Heb trouwens wel met het ziekenhuis gebeld vanwege die aanhoudende klachten, ze zei dat het ook wel om een ontsteking kon gaan aan de urinewegen of mijn blaas.  Misschien beter dat ik nog even langskwam, mocht vandaag wel.  We hebben voor morgenvroeg afgesproken, ik wil Gea er ook niet teveel mee belasten ze heeft het druk genoeg.  Maar weer afwachten, zoals steeds.  Ik heb mezelf wel getrakteerd op een kadootje, misschien komt dat morgen al, en heel misschien vertel ik daar nog wel wat over.  Het ga u goed, en met mij misschien wat beter.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s