Altijd op tijd

Vanmorgen ben ik wakker geworden met meer pijn dan anders, het zal er wel bij horen zal ik maar denken.  Misschien verwacht ik een te spoedig herstel iets wat er na een zware ingreep als deze helaas niet inzit.  Het eerst wat ik dan doe is mij loskoppelen van de grote zak dan voel ik me toch wat minder gebonden.  Dat klinkt misschien wat plastisch, maar ik ben mijn hele leven al tevreden geweest met één zak.  Nu heb ik de hele tijd nog eentje aan mijn onderbeen hangen zich op die plek een plaats vasthoudend met behulp van klitteband.  Als ik ’s avonds op bed ga dan koppel ik daar nog een extra zak bij aan, waar dan mijn afvloeiend water zich in verzameld.  Hoop dat ik het goed heb omschreven.

Moet iemand zich schamen als hij of zij zich met allerhande hulpmiddelen door het leven moet slaan.  Okee dat slaan is niet een de lading dekkende term, maar u begrijpt mij vast wel.  Als je in een winkel de tena lady’s en wat er verder allemaal niet te krijgen is om incontinentie te beperken, dan is daar snel de gedachte dat het om mensen gaat die ons medelijden verdienen.  Dat is absoluut niet waar, het is een onderdeel van hun en op dit moment mijn leven.  Daar kan mee leven, al ga ik er wel van uit dat het om een beperkte periode zal gaan.

Deze week is mijn broer bij mij langs geweest.  Jawel, naast kaartjes, appjes en telefoontjes komt er ook wel eens iemand langs.  Wij hadden het over sterven het doodgaan.  Nu moet ik iedereen dit leest de teleurstellende of misschien wel verheugende mededeling doen dat elk mens dat eenmaal zal doen.  Bij mij heeft die gedachte een tijdje als een onwelkome gast mijn pad vergezeld.  Deze was niet bij mij weg te slaan, het begon haast als vertrouwd te voelen.  Al zover als ik in mijn gedachten terugga heb ik altijd geroepen, “ Er gaat niemand voor het zijn of haar tijd is ”.  Juist daar hadden we het nu over.  Ineens realiseerde ik me dat ik dat altijd geloofd heb.  En nog steeds, maar dat ik het nu echt ook zo ervaar.

Iemand kan zich, in mijn overtuiging niet van het leven beroven.  Als het iemand lukt om voor de trein te springen, een overdosis medicijnen te nemen, hun polsen met behulp van een scherp voorwerp tot aan de slagaders bloot te leggen of aan het losse eind van een ergens hoger dan hun lichaamslengte lang is ergens bevestigd touw te gaan hangen.  Dan is dat, in het geval dat het tot een voor die personen in kwestie bevredigend einde leidt, niets anders dan hun tijd geweest.  Ik ben mij zeer bewust dat dit een stevige uitspraak is waar niet iedereen het mee eens zal zijn.  Dat vind ik prima, alleen is het voor mij een vaste zekerheid.  Nu blijven we wel met één ding achter, wanneer is het de tijd voor iemand om het tijdelijke met het eeuwige te verwisselen.  En is dat nu niet precies waar het om gaat ?

Niemand weet dat.  Het kan vandaag zijn, volgende week, over drie jaar of pas als we ver over de negentig zijn.  Op ons entree kaartje om deze aarde te mogen komen bewonen staat geen einddatum.  Het is zogezegd een verblijf voor onbepaalde tijd, onbepaald voor de bezitter van het kaartje.  De Verstrekker van het bewijs weet het wel, voor Hem bestaat het begrip tijd niet.  Hij is de Schepper van tijd.

Waarom ik, zoals mij een paar keer verteld is door anderen, zo positief blijf ? Ik vertrouw op een goede afloop, en dat is voor mij door mijn overtuiging een zekerheid.  Helaas kan ik dat niet uitleggen.  Ik ben maar gewoon wie ik ben, met al mijn hebbelijk en onhebbellijkheden.  Mijn soms wat eigenwijze, ik zeg liever eigenzinnige, karakter waar ik dan ook weer trekjes van herken bij mijn beide dochters.  Laat ik besluiten met te zeggen dat ik daar best trots op ben, zowel mijn karakter als mijn dochters uiteraard ook op mijn lieve vrouw.  Een goede vriend van mij zou zeggen, trots als een geit met vijf poten, ik hou het op, een man met drie zakken. TOP ( Trots Op Peter )

Advertenties

Een gedachte over “Altijd op tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s