En nog even geduld

En net als je dan denkt dat de achtbaan vaart mindert en het laatste stuk in zicht lijkt te zijn, dan komt er weer een bocht waarachter zich een afdaling bevindt die ook weer in volle vaart genomen gaat worden.  Al is dat in volle vaart misschien niet helemaal één op één te leggen want ik geef eerlijk toe dat er in dit stadium in ziekenhuizen wel de tijd genomen wordt om alles goed door te nemen.  En geloof mij dat is heel veel, teveel voor het gevoel.  Ze noemen dat een straatje, ik had best wel eens van een straatje gehoord, dat van dat schilderij van Vermeer, waar een cabaretier eens een grapje over maakte en daarbij een plaatje toonde van een geschilderde dame met een vrij diep decolleté.  Best wel komisch zij het dan dat ik sinds die tijd bij een straatje altijd moet denken aan een diep uitgesneden boezem van een royaal gevulde dame.  Hier werd met een straatje gerefereerd aan het doorlopen van een bepaald traject in het ziekenhuis langs diverse afdelingen dit alles ter voorbereiding voor de geplande opertatie.  Tenminste als de botscan die nog gemaakt moet worden negatief uitvalt, en negatief houdt dus in dat er geen onvolkomenheden in mijn botten te zien zijn.  Positief voor mij dus.

Ergens was een misverstandje ontstaan waardoor de eigenlijke PSMA PET scan geannuleerd werd, wat achteraf niet de bedoeling was.  Doordat ze snel willen opereren zal dit een botscan worden, aangezien de andere niet meer in te plannen was voor vrijdag.  De dag dat ze ruimte hadden om mij te opereren.  Aangezien er toch enige haast geboden is gaat het op deze toch wat snelle wijze.  We laten het allemaal een beetje over ons heen komen, ja veel keus hebben we eigenlijk niet.  Ik weet dat ik altijd degene ben geweest die altijd verkondigde, “Iedereen heeft een keuze ”, maar ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat dat dan wel een zeer ingrijpende keuze zou worden.  En er voor gaan is natuurlijk een weloverwogen keuze.  Positief blijven, vasthouden aan mijn geloof en de overtuiging dat wat er ook gebeurt Hij er altijd bij is.

Het wordt haast een gewoonte maar nadat ik weer terug ben, zelfs al tijdens het naar huis rijden, zit ik te denken wie ik op de hoogte moet brengen.  Er zijn velen die links – of rechtsom met ons meeleven en bidden.  Deze wijze van het gebeurde in een verhaal brengen voelt voor mij als een goede oplossing, het is niet altijd eenvoudig steeds weer hetzelfde te moeten vertellen.  Eerst is het iets wat emotioneel nog niet op z’n plek ligt, maar na de vierde keer wordt het een riedeltje wat ik afspeel.  En na de zevende keer heb ik het gevoel dat ik over een ander zit te vertellen, niet dat ik er aan twijfel dat er niet echt meegeleefd wordt, maar het is natuurlijk ook met welke indruk die ik achterlaat wordt meegeleefd.

Wat mij het zwaarste weegt is het feit dat hier vlak in de buurt een goede kennis inmiddels zijn vijfde chemo moet ondergaan, en waarbij de diagnose ongeneeslijk is gesteld.  Wie ben ik dan om te mogen hopen op een niet uitgezaaide vorm, is dat onterecht van mij dat ik daarom bid ?  Het zijn vooral degenen direct om mij heen waar ik het erg voor vind, zelf ben ik overtuigt dat het goed gaat komen.  Hoe ?  Ik heb op dit moment geen flauw idee, maar het gaat goed komen.  Daar heb ik het volste vertrouwen in, daarom wil ik dat ook graag hier verwoorden.

Misschien dat iemand er wat aan heeft, misschien ook niet, maar één van mijn motto’s is nog altijd, “ Niet geschoten, is altijd mis ! ”  Op naar het volgende ritje, “ Ga direct door naar . . . . , indien u langs start komt ontvangt u geen . . . geen . . .geen . . . garantie voor onderweg, maar wel een behouden aankomst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s